За свежа и стегната кожа

Химичен пилинг

peeling

Химичният пилинг е козметична процедура, при която контролирано се унищожава повърхностния слой на кожата и в резултат се премахват несъвършенства. Кожата е видимо подмладена и със сияен тен. Прилага се при фотостареене, пигментации, белези, акне. Използват се разтвори с киселини - натурални субстанции, обозначавани като плодови киселини, защото се съдържат в различни плодове и храни. Гликоловата киселина се извлича от захарната тръстика и се характеризира с множество благоприятни ефекти: ускорява клетъчното обновяване, стимулира синтеза на колаген, нежно хидратира, има депигментиращи свойства. Бадемовата киселина е изолирана чрез хидролиза на горчиви бадеми, стимулира синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Подходяща е за чувствителни и по тъмни типове кожа, тъй като е с най-малко фотосенсибилизиращи свойства. Млечната киселина участва в поддържане кисело рН на кожата, естествен хидратант – привлича водните молекули, активира синтеза на серамиди, модулира защитните функции на кожата. Ефективна е при избелващи, антиейдж и антиакне терапии. Салициловата киселина е бетахидрокси киселина с комедонолитичен ефект, антибактериални и противовъзпалителни свойства, излющва и има адстрингентно и себорегулиращо действие. Използва се при акне, мазна кожа и себорея. Отваря порите, отстранява замърсяванията и предотвратява запушването.

Повърхностните пилинг процедури са бързи, щадящи и с кратък възстановителен период. Използват се различни концентрации , както и коктейли от няколко различни киселини в зависимост от типа кожа и нейното състояние.

Вижте цените тук

Почистване на лице с ултразвук

ultrasonic-facial

Ултразвуковото почистване е една от най–популярните и ефективни процедури в съвременната апаратна козметология за почистване и подмладяване на кожата на лицето. С помощта на ултразвук лицето се почиства от дълбоките замърсявания, мъртвите рогови клетки, комедоните и излишното омазняване. Този вид почистване е безболезнено и не оставя върху кожата видими следи като подуване или зачервяване. Благодарение на дълбокото почистване горния слой на епидермиса се обновява, подобрява се естественото овлажняване на кожата и тя става мека, свежа и подмладена. Ултразвуковият пилинг тонизира мускулите на лицето, оказва „лифтинг” ефект и масажира тъканите на клетъчно ниво. Процедурата активира обмяната на веществата, усилва рагенерацията на тъканите и стимулира производството на колаген и еластинови фибри.

След почистване в зависимост от типа кожа и нейното състояние, с помощта на ултразвук се активират и въвеждат в дълбочина различни серуми.

Ултразвуковото почистване е противопоказно при алергии, кожни заболявания, открити рани.

Вижте цените тук

Премахване на неестетични кръвоносни съдове

blood-vessel-removal

Съдовите изменения по кожата могат бъдат разнообразни – телеангиектазии (това са видими капилярни мрежи по лице), ангиоми (червени точковидни лезии по тяло), мрежовидни червени и синкави мрежи по краката. Успехите в областта на лазерните технологии и апаратурата, с която разполагаме, разрешават тези проблеми максимално ефективно.

Nd-YAG лазерът действа избирателно на неестетичните съдове, без да „забелязва“ нормалната кожа. В резултат на мястото на въздействие на импулса кръвообращението спира, съдовата стена се уврежда и практически съдовете вече не функционират. 3-5 седмици след лазерната терапия настъпва и тяхната резорбция от организма.

Процедурата е комфортна, а усещанията са минимални, благодарение на специалната динамична система за охлаждане. След процедурата е възможно леко зачервяване. Технологията позволява:

  • лечение на тънки и дълбоко разположени съдове
  • безопасност и контролируемост на процеса
  • съчетание на оптимален резултат
  • комфорт по време на процедурата

Вижте цените тук

Терапия на акне и розацея

acne

Акнето е един доста неприятен проблем, лечението му е трудно и продължително. Сложен е проблема и с премахването на белези от акне, защото те могат да продължат да ни тормозят и много дълго след справянето с акнето.

Благодарение на свойствата на Nd-YAG получаваме тройно въздействие върху кожата. На първо място е изразеното противовъзпалително и антибактериално действие, както и повишаване на локалния имунитет. Вследствие на лазерното лъчение се стимулира синтеза на колаген и се подобрява структурата на кожата, заглаждат се белезите от акне. И не на последно място се подобрява цвета на кожата, изравнява се тена, намаляват пигментациите. Броят на процедурите е 4 с интервал 20 дни, а максимален резултат се наблюдава месец след края на курса.

Nd-YAG дава отлични резултати и при розацея, тъй като основната причина за заболяването е в нарушение на кръвоносните съдове. Светлинното лъчение от лазера се поглъща активно от хемоглобина в кръвта, погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлина и избирателно въздейства на увредените тъкани. Процесът се нарича селективна фототермолиза. Отчита се намаляване на зачервяването и субективното усещане за парене.

Вижте цените тук

Кавитация

cavitation

Кавитацията е начин да получите идеално тяло без операция. Намаляването на теглото чрез кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургична намеса. Този метод позволява да се получи резултат, съпоставим с липосукцията.

Процедурата включва два етапа: ултразвуково въздействие и вакуумен масаж. Под действие на нискочестотни ултразвукови вълни мембраните на адипоцитите (това са клетки, от които се образува мастната тъкан) започват силно да резонират и се разрушават, като съдържащата се в тях мазнина става на емулсия и се изхвърля по естествен път. Спомагайки за този процес, вакуумният масаж подобрява кръвообращението, усилва обменните процеси, премахва отоците, изглажда кожата.

Получените резултати се запазват за години, тъй като унищожените мастни клетки не се възстановяват. Процедурата осигурява корекция на тялото, но и ефективно се бори с целулита, като в резултат кожата става по-гладка и еластична. В зоната на въздействие се подобрява кръвообращението и се стимулират клетките на съединителната тъкан. Още след първата прцедура се наблюдава намаление на обема на мастните отлагания.

Предимства на кавитацията са безболезненост, безопасност, липса на възстановителен период. При провеждане на процедурата е важно да се пие минимум два литра вода на ден, а между две процедури трябва да има поне седмица.

Кавитацията е противопоказна при бременност, сърдечни заболявания, открити рани, хронични инфекциозни заболявания.

Вижте цените тук