Лазерно подмладяване

Вие заслужавате красиво и младо лице

laser hair removal

С възрастта клетките на кожата започват да губят способността си да произвеждат количествата колаген, каквито са произвеждали на млади години. Не предприемайки мерки за компенсация на тази загуба започват да се появяват първите следи на стареенето на кожата, което се изразява във фини бръчки около мимическите зони (очи, уста, чело). Опита за внасяне на колаген с използване на кремове не е достатъчно ефективен поради естествената бариерна функция на кожата.

В началото на 90-те години, когато в медицината започва налагането на лазерната технология, е установено, че лазерното лъчение с определена дължина на вълната действа активиращо на фибробласти в клетката, произвеждащи колаген в кожата. В следствие на това фибробластите започват отново да синтезират голямо количество колаген. Важно е да се отбележи, че производството на колаген след тази терапия не е еднократен акт. Лазерното лъчение възстановява активността им каквато е била на млади години и в следствие на това производството на собствен индивидуален човешки колаген продължава години наред.

Как точно действа лазернoто подмладяване

В лазерно студио FINN BEAM се извършва лазерно подмладяване с Nd–YAG  лазер с продължителност на импулсите 0.2 – 0.5 ms. Така се гарантира постепенно и селективно загряване на кожата чрез бързо и безконтактно преминаване на апликатора по обработваната зона. Благодарение на това могат да се постигнат добри резултати и при лечение на белези (в това число и от акне), без необходимост от възстановителен период, без увреждане на епидермиса.

Ефектите от лазерното подмладяване

Лазерното подмладяване възстановява кръвообращението в кожата, помага за синтез на колаген, чрез стимулиране на фибробластите. Процедурите са комфортни и безопасни. Лазерното подмладяване спомага за отстраняване на структурно–функционалните изменения на кожата:

  • мимически и възрастови бръчки
  • пигментации
  • изменение на овала на лицето поради деформация на меките тъкани
  • отслабване на колагеновата основа на кожата и др.

Лазерното подмладяване играе профилактична роля, за да се отсрочи стареенето на кожата.

Извършването на процедурата се препоръчва след 30 годишна възраст и добре се съчетава други антивъзрастови технологии. 

Вижте цените тук