Лазерни процедури

Лазерна епилация

Най-ефективния метод за трайно отстраняване на нежеланото окосмяване

laser hair removal

Забравете за бръснене, коламаска или скубане с пинсети. Освен, че са болезнени тези остарели методи за отстраняване на нежеланото окосмяване имат и един съществен недостатък - не отстраняват завинаги досадните косми. Кабинетът по кожни болести и дерматологична козметика RND Aesthetic предлага лазерно епилиране с модерна апаратура - безболезнено и ефективно!

Процедурата е безболезнена благодарение на използване нов уникален сапфирен охладител. Основният хромофор (вещество, поглъщащо лазерното лъчение) е меланина, който достатъчно интензивно поглъща 1064 nm. Погълнатата светлинна енергия от лазерния лъч повишава температурата на фоликулата, което води до нейното разрушаване. Максимален ефект се постига след 6-8 процедури в зависимост от типа на косъма и неговото оцветяване. Космите по човешкото тяло растат неравномерно – лазерното въздействие на косми в стадий на интензивен растеж ще бъде максимално, докато косми в стадий на покой и обратно развитие ще останат „незабелязани“ от лъчението.

Предимства на Nd:YAG лазер

Той прониква най-дълбоко и безпроблемно унищожава дори и най-дълбоко разположените фоликули. Най-сигурен и безопасен е за тъмните типове кожа. Резултатите са дълготрайни освен в случаите с хормонални проблеми.

Подготовка за лазерна епилация

Космите от зоната, които желаем да премахнем не трябва да бъдат скубани с пинсета, коламаска или махани с епилатори поне 2-4 седмици за областта на лицето и 2-3 седмици за тялото преди процедурите. През това време те могат да се бръснат, подстригват или по друг начин без да се отскубват. Кожата на третираната зона трябва да е с максимално естествения си тен, т.е. да е минали поне 15 дни от последния плаж или солариум.

След лазерната епилация

Непосредствено след процедурата, кожата в обработвания участък е зачервена за няколко минути до около час. В следващите 3 до 7 дни овъглената част от косъма започва да се появява на повърхността на кожата създавайки лъжливо усещане, че те растат. След 7-10 дни от самата епилация Вие ще забележите опадането на косъма.

Желателно е да се избягва излагането на слънце и солариум 48 часа след процедурата. За повторно третиране на зоната трябва да минат 45 дни след първата процедура, за да се обхване втората фаза на космен растеж.

Вижте цените тук

Лазерно подмладяване

Вие заслужавате красиво и младо лице

laser hair removal

С възрастта клетките на кожата започват да губят способността си да произвеждат количествата колаген, каквито са произвеждали на млади години. Не предприемайки мерки за компенсация на тази загуба започват да се появяват първите следи на стареенето на кожата, което се изразява във фини бръчки около мимическите зони (очи, уста, чело). Опита за внасяне на колаген с използване на кремове не е достатъчно ефективен поради естествената бариерна функция на кожата.

В началото на 90-те години, когато в медицината започва налагането на лазерната технология, е установено, че лазерното лъчение с определена дължина на вълната действа активиращо на фибробласти в клетката, произвеждащи колаген в кожата. В следствие на това фибробластите започват отново да синтезират голямо количество колаген. Важно е да се отбележи, че производството на колаген след тази терапия не е еднократен акт. Лазерното лъчение възстановява активността им каквато е била на млади години и в следствие на това производството на собствен индивидуален човешки колаген продължава години наред.

Как точно действа лазернoто подмладяване

В кабинета по кожни болести и дерматологична козметика RND Aesthetic се извършва лазерно подмладяване с Nd–YAG лазер с продължителност на импулсите 0.2 – 0.5 ms. Така се гарантира постепенно и селективно загряване на кожата чрез бързо и безконтактно преминаване на апликатора по обработваната зона. Благодарение на това могат да се постигнат добри резултати и при лечение на белези (в това число и от акне), без необходимост от възстановителен период, без увреждане на епидермиса.

Ефектите от лазерното подмладяване

Лазерното подмладяване възстановява кръвообращението в кожата, помага за синтез на колаген, чрез стимулиране на фибробластите. Процедурите са комфортни и безопасни. Лазерното подмладяване спомага за отстраняване на структурно–функционалните изменения на кожата:

  • мимически и възрастови бръчки
  • пигментации
  • изменение на овала на лицето поради деформация на меките тъкани
  • отслабване на колагеновата основа на кожата и др.

Лазерното подмладяване играе профилактична роля, за да се отсрочи стареенето на кожата.

Извършването на процедурата се препоръчва след 30 годишна възраст и добре се съчетава други антивъзрастови технологии.

Вижте цените тук

Премахване на неестетични кръвоносни съдове

blood-vessel-removal

Съдовите изменения по кожата могат бъдат разнообразни – телеангиектазии (това са видими капилярни мрежи по лице), ангиоми (червени точковидни лезии по тяло), мрежовидни червени и синкави мрежи по краката. Успехите в областта на лазерните технологии и апаратурата, с която разполагаме, разрешават тези проблеми максимално ефективно.

Nd-YAG лазерът действа избирателно на неестетичните съдове, без да „забелязва“ нормалната кожа. В резултат на мястото на въздействие на импулса кръвообращението спира, съдовата стена се уврежда и практически съдовете вече не функционират. 3-5 седмици след лазерната терапия настъпва и тяхната резорбция от организма.

Процедурата е комфортна, а усещанията са минимални, благодарение на специалната динамична система за охлаждане. След процедурата е възможно леко зачервяване. Технологията позволява:

  • лечение на тънки и дълбоко разположени съдове
  • безопасност и контролируемост на процеса
  • съчетание на оптимален резултат
  • комфорт по време на процедурата

Вижте цените тук

Терапия на акне и розацея

acne

Акнето е един доста неприятен проблем, лечението му е трудно и продължително. Сложен е проблема и с премахването на белези от акне, защото те могат да продължат да ни тормозят и много дълго след справянето с акнето.

Благодарение на свойствата на Nd-YAG получаваме тройно въздействие върху кожата. На първо място е изразеното противовъзпалително и антибактериално действие, както и повишаване на локалния имунитет. Вследствие на лазерното лъчение се стимулира синтеза на колаген и се подобрява структурата на кожата, заглаждат се белезите от акне. И не на последно място се подобрява цвета на кожата, изравнява се тена, намаляват пигментациите. Броят на процедурите е 4 с интервал 20 дни, а максимален резултат се наблюдава месец след края на курса.

Nd-YAG дава отлични резултати и при розацея, тъй като основната причина за заболяването е в нарушение на кръвоносните съдове. Светлинното лъчение от лазера се поглъща активно от хемоглобина в кръвта, погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлина и избирателно въздейства на увредените тъкани. Процесът се нарича селективна фототермолиза. Отчита се намаляване на зачервяването и субективното усещане за парене.

Вижте цените тук