За свежа и стегната кожа

Пилинг

peeling

Повърхностните пилинг-процедури са бързи, щадящи, подходящи са за всеки тип кожа и се осъществяват от лекар дерматолог. Безопасни са и могат да се извършват по всяко време на годината. Повърхностният пилинг освежава кожата и я избавя от ненужния слой от мъртви клетки, възстановяват се естествените процеси на регенерация на кожата и водния баланс на клетките. Процедурата е подходща и при акне.

В лазерно студио FINN BEAM се извършва химичен пилинг с продуктите на американската фирма Neostrata. Системата за подмладяване на кожата включва ревитализиращ пилинг с гликолова кисилина и може да бъде съчетан с поддържащ режим с продуктите на Neostrata. Гликоловата киселина е от групата на алфахидрокси киселините (АНА) – натурални субстанции, често обозначавани като „плодови киселини”, защото в естествен вид се съдържат в различни плодове и храни. Гликоловата киселина се извлича от захарна тръстика и се характеризира с множество благопритни ефекти върху кожата:

 • ускорява клетъчното обновяване на кожата
 • стимулира синтеза на колаген
 • подобрва качеството на еластичните влакна и повишава плътността на колагеновите влакна
 • редовното приложение на продукти съдържащи гликолова киселина води до редуциране на фините линии и бръчици
 • нежно хидратира и ексфолира кожата
 • притежава изразени депигментиращи свойства
 • много добър депигментиращ ефект при всички видове хиперпигментации
 • изглажда постакнеичните цикатрикси

Гликоловите пилинги не са токсични за кожните клетки, за разлика от други химически пилинг агенти.

Много кожни проблеми са причинени от натрупване на мъртви клетки на повърхността на кожата, което я прави по-груба, повехнала и причинява запушване на порите. Алфахидрокси киселините (AHA) спомагат за премахване на повърхностните слоеве на кожата и изравняване на тена чрез премахване на пигментациите. AHA подобряват еластичността на кожата и я правят по-здрава и стегната, стимулират клетъчната регенерация и реструктурирането на по–дълбоките кожни слоеве. Клиничните и хистологичните изследвания показват, че химичният пилинг с гликолова киселина е много ефективен за подобряване състоянието на акнеичната кожа и спомагат за възвръщане на нормалния вид на увредената от слънцето кожа.

Процедурите се извършват с продукти, съдържащи различни концентрации на AHA. Така нужната грижа може да бъде съобразена с всеки тип кожа и всяко състояние. Продуктите са разработени от дерматолози.

Вижте цените тук

Ултразвуково почистване

ultrasonic-facial

Ултразвуковото почистване е една от най–популярните и ефективни процедури в съвременната апаратна козметология за почистване и подмладяване на кожата на лицето. С помощта на ултразвук лицето се почиства от дълбоките замърсявания, мъртвите рогови клетки, комедоните и излишното омазняване, без да се травмират младите и нови клетки. Този вид почистване е безболезнено и не оставя върху кожата видими следи като подуване или зачервяване.

Благодарение на дълбокото почистване горния слой на епидермиса се обновява, подобрява се естественото овлажняване на кожата и тя става мека, свежа и подмладена. Ултразвуковият пилинг тонизира мускулите на лицето, оказва „лифтинг” ефект и масажира тъканите на клетъчно ниво. Процедурата активира обмяната на веществата, усилва рагенерацията на тъканите и стимулира производството на колаген и еластинови фибри.

След почистване, в зависимост от желания ефект, с помощта на ултразвук се активира и въвежда в дълбочина един от следните серуми:

 • Дермо–активен серум колаген и еластин – забавя процесите на стареене, дълбоко хидратира и повишава еластичността на кожата. Засилва синтеза на колаген, запълва бръчките и изтрива следите от умора
 • Дермо–активен серум с ботокс ефект – ефикасен продукт за борба със стареенето. Активната му формула действа върху мимическите мускули и предотвратява образуването на бръчки. Стяга и повишава еластичността на кожата
 • Избелващ дермо – активен серум с Арбутин - намалява и предпазва от пигментации и петна от акне, дълбоко хидратира и тонизира кожата
 • Регенериращ антиоксидантен активен серум с Q10 - забавя появата на бръчки, стимулира регенерацията на клетките, предпазва кожата от фактори като слънчеви лъчи и замърсявания, чрез елиминиране на свободните радикали, прави кожата по–здрава и еластична

Ултразвуковото почистване е противопоказно при алергии, кожни заболявания, открити рани.

Вижте цените тук

Премахване на неестетични кръвоносни съдове

blood-vessel-removal

Съдовите изменения по кожата са дребните капилярни и венозни мрежи на лицето и другите части на тялото, като прекалено силно изразени подкожни и вътрекожни вени, червени и синкави капилярни мрежи. Успехите в областта на лазерните технологии и апаратурата, с която разполагаме, разрешават този проблем максимално ефективно, бързо и безболезнено.

Nd-YAG лазера действа избирателно на неестетичните съдове без да забелязва” нормалната кожа. В резултат на мястото на въздействие на импулса спира кръвообръщението в съдовете и те спират да функционират. Процедурата е практически безболезнена, а усещанията са минимални, благодарение на специалната динамична система за охлаждане. След процедурата е възможно леко зачервяване. Технологията позволява:

 • лечение на тънки и дълбоко разположени съдове
 • безопасност и контролируемост на процеса
 • съчетание на оптимален резултат
 • комфорт по време на процедурата

Вижте цените тук

Терапия на акне

acne

Акнето е един доста неприятен проблем, лечението му е трудно и продължително. Сложен е проблема и с премахването на белези от акне, защото те могат да продължат да ни тормозят и много дълго след справянето с акнето. Благодарение на свойствата на Nd-YAG лазера получаваме тройно въздействие върху кожата. Лазерната светлина активно въздейства на акнето, в резултат на което цвета и структурата на кожата се подобряват. Броят на процедурите средно е 3-4, а интервала между тях е около 20 дни.

Противовъзпалително и антибактериално действие, както и повишаване на локалния имунитет. Изравняване на повърхността на кожата (ефекта се наблюдава след 3 седмици). Подобрява се цвета на кожата и се премахва пигментацията от акнето.

Вижте цените тук

Кавитация

cavitation

Кавитацията е начин да получите идеално тяло без операция. Намаляването на теглото чрез кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургична намеса. Този метод позволява да се получи резултат, съпоставим с липосукцията.

Процедурата включва два етапа: ултразвуково въздействие и вакуумен масаж. Под действие на нискочестотни ултразвукови вълни мембраните на адипоцитите (това са клетки, от които се образува мастната тъкан) започват силно да резонират и се разрушават, като съдържащата се в тях мазнина става на емулсия и се изхвърля по естествен път. Спомагайки за този процес, вакуумният масаж подобрява кръвообращението, усилва обменните процеси, премахва отоците, изглажда кожата.

Получените резултати се запазват за години, тъй като унищожените мастни клетки не се възстановяват. Процедурата осигурява корекция на тялото, но и ефективно се бори с целулита, като в резултат кожата става по-гладка и еластична. В зоната на въздействие се подобрява кръвообращението и се стимулират клетките на съединителната тъкан. Още след първата прцедура се наблюдава намаление на обема на мастните отлагания.

Предимства на кавитацията са безболезненост, безопасност, липса на възстановителен период. При провеждане на процедурата е важно да се пие минимум два литра вода на ден, а между две процедури трябва да има поне седмица.

Кавитацията е противопоказна при бременност, сърдечни заболявания, открити рани, хронични инфекциозни заболявания.

Вижте цените тук