Лазерна епилация

Най-ефективния метод за трайно отстраняване на нежеланото окосмяване

laser hair removal

Забравете за бръснене, коламаска или скубане с пинсети. Освен, че са болезнени тези остарели методи за отстраняване на нежеланото окосмяване имат и един съществен недостатък - не отстраняват завинаги досадните косми. Лазерно дерлатологично студио FINN BEAM предлага лазерно епилиране с модерна апаратура - безболезнено и ефективно!

Процедурата е безболезнена благодарение на използване нов уникален сапфирен охладител. Основният хромофор (вещество, поглъщащо лазерното лъчение) е меланина, който достатъчно интензивно поглъща 1064 nm. Погълнатата светлинна енергия от лазерния лъч повишава температурата на фоликулата, което води до нейното разрушаване. Максимален ефект се постига след 6-8 процедури в зависимост от типа на косъма и неговото оцветяване. Космите по човешкото тяло растат неравномерно – лазерното въздействие на косми в стадий на интензивен растеж ще бъде максимално, докато косми в стадий на покой и обратно развитие ще останат „незабелязани“ от лъчението.

Предимства на Nd:YAG лазер

Той прониква най-дълбоко и безпроблемно унищожава дори и най-дълбоко разположените фоликули. Най-сигурен и безопасен е за тъмните типове кожа. Резултатите са дълготрайни освен в случаите с хормонални проблеми.

Подготовка за лазерна епилация

Космите от зоната, които желаем да премахнем не трябва да бъдат скубани с пинсета, коламаска или махани с епилатори поне 2-4 седмици за областта на лицето и 2-3 седмици за тялото преди процедурите. През това време те могат да се бръснат, подстригват или по друг начин без да се отскубват. Кожата на третираната зона трябва да е с максимално естествения си тен, т.е. да е минали поне 15 дни от последния плаж или солариум.

След лазерната епилация

Непосредствено след процедурата, кожата в обработвания участък е зачервена за няколко минути до около час. В следващите 3 до 7 дни овъглената част от косъма започва да се появява на повърхността на кожата създавайки лъжливо усещане, че те растат. След 7-10 дни от самата епилация Вие ще забележите опадането на косъма.

Желателно е да се избягва излагането на слънце и солариум 48 часа след процедурата. За повторно третиране на зоната трябва да минат 45 дни след първата процедура, за да се обхване втората фаза на космен растеж.

Вижте цените тук