Лазерна епилация

Най-ефективния метод за трайно отстраняване на нежеланото окосмяване

laser hair removal

Забравете за бръснене, коламаска или скубане с пинсети. Освен, че са болезнени тези остарели методи за отстраняване на нежеланото окосмяване имат и един съществен недостатък - не отстраняват завинаги досадните косми. Лазерно дерлатологично студио FINN BEAM предлага лазерно епилиране с модерна апаратура - безболезнено и ефективно!

Процедурата е безболезнена благодарение на използване нов уникален сапфирен охладител. Основният хромофор (вещество, поглъщащо лазерното лъчение) е меланина, който достатъчно интензивно поглъща 1064 nm. Погълнатата светлинна енергия от лазерния лъч повишава температурата на фоликулата, което води до нейното разрушаване. Максимален ефект се постига след 5 процедури, тъй като космите на човешкото тяло растат неравномерно т.е. лазерното въздействие на косми, намиращи се в стадий на интензивен растеж ще бъде максимално, докато косми в стадий на формиране ще останат ”незабелязани” от лъчението.

Подготовка за лазерна епилация

Космите от зоната, които желаем да премахнем не трябва да бъдат скубани с пинсета, коламаска или махани с епилатори поне 2-4 седмици за областта на лицето и 2-3 седмици за тялото преди процедурите. През това време те могат да се бръснат, подстригват или по друг начин без да се отскубват. Кожата на третираната зона трябва да е с максимално естествения си тен, т.е. да е минали поне 15 дни от последния плаж или солариум.

След лазерната епилация

Непосредствено след процедурата, кожата в обработвания участък е зачервена за няколко минути до около час. В следващите 3 до 7 дни овъглената част от косъма започва да се появява на повърхността на кожата създавайки лъжливо усещане, че те растат. След 7-10 дни от самата епилация Вие ще забележите опадането на косъма. За повторно третиране на зоната трябва да минат 45 дни след първата процедура, за да се обхване втората фаза на космен растеж.

Вижте цените тук