Микронидлинг и тредлифтинг

Микронидлинг

microneedling

Микронидлинг или мезотерапия с ролер е мини инвазивен метод метод за стимулация на колагеновия синтез и кожна регенерация. Процедурата е ефективна при бръчки, пигментации, пори, белези, особено белези от акне. Микроубожданията с фини игли стимулират синтеза на растежни фактори и водят до обновяване, изглаждане и уплътняване на кожата, подобряват тонуса и еластичността, избистрят тена.

Освен това дават възможност за трансдермално въвеждане на субстанции с цел регенерация на кожата. Предимство е, че няма фоточувствителност и процедурата може да замести по-агресивни методи през летния сезон. Успешно се комбинира с лазерно подмладяване, пилинг, мезотерапии.

Тредлифтинг

Тредлифтинг или лифтинг с резорбируеми конци е иновативна антиейдж процедура за ревитализация, уплътняване и повдигане на отпусната кожа с незабавен и дълготраен ефект. Мезоконците са система от игла или канюла с поставена на нея тънка монофиламентна нишка от поли диаксанон. При процедурата иглата се въвежда подкожно и при изваждането й конецът остава имплантиран. Впоследствие нишката се резорбира в рамките на 180-240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава дълго след това. Процедурата стимулира производството на колаген, уплътнява съединителната тъкан, подобрява микроциркулацията, мускулния тонус и активира възстановителните процеси, като ефектът е до 1.5-2 години. Техниката е минимално инвазивна, като е на лице 100% биосъвместимост – пълна резорбция на конците и минимален риск от алергични и тъканни реакции. Използват се два вида конци – линейни и спирални. При спиралните мезоконци нишката е навита спираловидно около иглата, като по този начин като по този начин се стимулира допълнително колагеногенезата. Тредлифтингът успешно се съчетава и с други естетични процедури – пилинг, мезотерапии, филъри, ботокс.

Противопоказания за тредлифтинг: остри инфекциозни и възпалителни заболявания, хронични декомпесаторни заболявания, автоимунни заболявания, бременност, лактация, възраст под 18 години, свръх чувствителност към някоя от съставките.

Вижте цените тук